Koh Tao lapsiperheille

Koh Tao lapsiperheille

Koh Taon kauniilta saarelta löytyy monipuolista tekemistä ja hauskoja aktiviteetteja, jotka soveltuvat erinomaisesti lasten kanssa reissaaville. Viihtyi sitten vedessä tai kuivalla maalla, tekemistä löytyy joka lähtöön, eikä lomalla varmasti pääse pitkästyminen yllättämään! 

Snorklaaminen 

snorklaus lapsiperhe kohtaodivers thaimaa kohsamui.jpg

Saaren kirkkaat vedet tarjoavat koko perheelle yhteistä tekemistä.  Koh Taon ympärillä on paljon rantoja jonne voi perheen kanssa mennä viettämään päivää ja snorklata suoraan rannasta. Parhaimman kokemuksen saat varaamalla snorklausretken, jossa on mukana kokeneet ohjaajat jotka tietävät parhaat snorklauskohteet, sekä takaavat asiakkaiden turvallisuuden. Koh Tao Diversinsnorklausretkillä pääset syrjäisemmille pikkurannoille nauttimaan värikkäistä kaloista ja koralleista. 

Koh Taon hiekkarannat 

kohtaohiekkarannat lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand

Saarella on monia upeita rantoja, jotka ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Myös lapsiperheille löytyy paljon sopivia rantoja, joista alla muutama listattuna. Kattavamman valikoiman pääset näkemään Koh Taon parhaat rannat artikkelista.

Sairee Beach 

kohtaohiekkarannat saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand

Sairee Beach on Koh Taon pisin ranta, ja suosituin hiekkaranta, joka sijaitsee saaren länsipuolella. Matalat aallot ja hitaasti syvenevä ranta tarjoaa hyvät mahdollisuudet erityisesti lasten kanssa rantapäivää viettäville. Useat rantakahvilat ja ravintolat ovat myös aivan rannan läheisyydessä, shoppailumahdollisuuksia unohtamatta. Koh Tao Divers sijaitsee tämän rannan eteläpäädyssä. 

Shark Bay 

Sharkisland kohtao lapsiperhe kohsamui thaimaa kohtaodivers

Shark Bay on yksi Koh Taon upeimmista hiekkarannoista. Ranta on erityisesti suosittu snorklailukohde, sillä siellä voi nimensä mukaisesti nähdä usein mustatäplähaita sekä isoja kilpikonnia. Myös rannan turkoosi vesi sekä valkoinen ja hieno hiekka houkuttelevat lomalaisia. Helpoiten Shark Bay:in pääsee mopolla tai lavataxilla Haad Tien Beach Resortille, ja jatkaa siitä jalkaisin opasteita seuraten.  

AowLeuk Bay

kohtaohiekkarannat4 saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand

Aow Leauk ranta on yksi Koh Taon kauneimmistasen kirkkaan sinisen veden ja valkoisen hiekan ansiosta. Myös vedenalla on paljon korallia sekä meren eläviä nähtäväksi snorklaajille aivan rannan läheisyydessä. Rannalta voi myös bongata kausiluontoisesti mustatäplähain sekä kilpikonnien poikasia. 

Sukeltaminen

sukellus bubblemaker saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand

Mikä voisi olla parempaa ajanvietettä, kuin katsella kauniita koralliriuttoja ja kalaparvia yhdessä vedenalaisessa paratiisissa. Sukeltaminen voi olla koko perheen yhteinen harrastus, kunhan vain ikää löytyy tarpeeksi. Puolipäivää kestävään sukelluskokeiluun voi osallistua jo 8-vuotiaana, ja kursseille 10 vuotta täytettyään. Koh Tao on turvallinen paikka aloittaa sukeltaminen, sillä saaren ympäristössä vesi on lämmintä ja virtaukset eivät ole vahvoja.  Koh Tao:n ympärillä on yli 24 sukelluskohdetta, joissa löytyy ihmeteltävää eritasoisille sukeltajille. Lisätietoa Koh Tao Diversin laajasta kurssi valikoimasta löydät täältä.

Koh Tao Leisure Park 

kohtaoperhe kohtaodiversdivers1 hacienda leisurepark

Kaiken ikäisille sopiva Koh Tao Leisure Park - The Hacienda Bar & Grill  Leisure Park tarjoaa paljon mielenkiintoista tekemistä. Muun muassa kahdeksantoista rataa sisältävällä minigolf radalla pääsee testaamaan taitojaan haastavissakin merkeissä. Hauskoina aktiviteetteina puisto tarjoaa myös petankkia sekä biljardia, jopa futisbiljardia, jossa pääset itse hyppäämään pelialueelle. Lisäksi puistossa pääsee katsomaan elokuvia paikalliseen elokuvateatteriin, tai urheilua isoilta näytöiltä ulkona. Lapsille Leasure park tarjoaa runsaasti sisä-ja ulkoleikkiaktiviteetteja kuten pallomeri, iso trampoliini, keinuja ja kiipeilytelineitä. Hauskanpidon yhteydessä voi myös nauttia maittavia aterioita ja juomia Hacienda ravintolassa tai baarissa, jos nälkä ja jano pääsevät yllättämään. 

Näköalapaikat 

Koh Taolta löytyy lukuisia näköalapaikkoja, joiden laajaan valikoimaan pääset tutustumaan täältä. Hyvänä kohteena lapsiperheille on etenkin John-Suwan, sillä kiipeämismatka on kohtuullisen helppo ja näköalat huikeat avaten näkymän saaren pohjoiseen vuoristoon. Kiipeäminen huipulle kestää noin 15 minuuttia. 

taatohlagoon lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand kohtaodivers

100thb pääsymaksulla (lapset ilmaiseksi) pääset näköalapaikan lisäksi kahdelle eri upealle hiekkarannalla. Läheltä John-Suwania löytyvät muun muassa Freedom beach sekä Taatoh Lagoon, jotka soveltuvat molemmat monipuolisen rantapäivän viettoon. Halusit sitten nauttia auringosta, lukea kirjaa varjossa tai snorklailla kauniissa maisemissa. Esimerkiksi Freedom beach tarjoaa snorklaajille koralliriutan rannan läheisyydessä.  Taatoh Lagoonilta puolestaan löytyy useita aktiviteetteja, muun muassa lentopalloverkot, kajakin vuokraus sekä leluja lapsille. Molemmilta rannoilta voit löytää myös pienet ravintolat.

Päiväretki Koh Nang Yuan saarelle 

kohtaoperhe kohtaodiversdivers1 kohnanguan kohsamuiOlet saattanut nähdä kauniita kuvia kolmesta pienestä saaresta, joita yhdistää veden läpi kulkevat hiekkasärkät. Kyseessä on kuvankaunis Koh Nang Yuan saari, joka sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Koh Taon saarelta. Helpoin ja halvin tapa tehdä päiväretki saarelle on palkata vene rannikolta, joka kuljettaa asiakkaat saarelle. Venetaxeja löytyy runsaasti Saireen rannalta. Täydellisen postikorttimaisema valokuvan saat ikuistettua Koh Nuanyan näköalapaikkalla,  jonne on noin 10min kävely matka. 

Uimakoulu

sukelluskeskus saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailandJos rantapäivää haluaa viettää, on tietysti turvallisempaa myös vanhemmille, kun lapset osaavat uida. Jos taidot eivät ole vielä täysin hallussa, on myös Koh Taolla mahdollista opetella uimaan. Voit tietysti myös kehittää omaa uintitekniikkaasi, tai ottaa vaikka snorklauskurssin.  Englanninkielistä opetusta tarjoava Splashdance 'n' Swim tarjoaa opetusta kaiken tasoisille uimareille tai vasta-alkajille!

Majoitus 

Majoituspaikoista useat ovat myös huomioineet lapsiperheet erikseen tarjoten perhehuoneita. Voit kysyä myös meiltä kausittaisia huone tarjouksia: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kohtao perhehuone intouch kohtaodivers sukellus thaimaIn Touch Resort  tarjoaa perhehuoneen kuudelle majoittujalle monilla mukavuuksilla, lähellä Saireen rantaa sekä keskustaa. Majoitus sijaitsee rauhallisella paikalla ja resortin ravintola sijaitsee aivan vieressä, meren äärellä. Maisemat huoneista avautuvat joko merelle, puutarhaan tai vuoristoon. Tarkempia tietoja majoituksesta löydät täältä.  Matka resortilta Koh Tao Diversin toimistolle kestää minuutin. Perhehuone hinta noin. 2950thb / yö. 

kohtao perhehuone kohtaodivers sukellus thaimaMiya Home Villa and Bungalow tarjoaa muun muassa tilavan huoneen kuudelle hengelle kolmella tuplasängyllä. Saireen ranta sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä majoituksesta, joka tarjoaa myös upean näköalan merelle. Koh Tao Diversin toimistolle majoitukselta kävelee alle viidessä minuutissa. Tarkemmin majoitukseen pääset tutustumaan täältä.  Perhe villan hinta noin 6000thb / yö. 

regal kohtaodivers perhematka thaimaaRegal Resort tarjoaa upean ranta- sekä uima-allasnäkymän, sekä monenlaisia majoitusmahdollisuuksia hotellihuoneista bungaloveihin. Lapsiperheille on suunnattu huone, joka tarjoaa hyvät majoitusmahdollisuudet ainakin neljälle henkilölle. Majoitusalueelta löytyy myös kolme uima-allasta, joista yksi on tarkoitettu perheen pienimmille. Lisäksi uima-altaiden yhteydestä löytyy myös kylpyläosia, joka tarjoaa muun muassa thaimaalaisia hierontoja. Lisätietoja löytääksesi voit painaa tästä. Majoitus sijaitsee eteläisellä Saireen rannalla, ja etäisyys majoituksesta Koh Tao Diversille on vain 400 metriä. Perhehuone 3500thb / yö. 

fieddhouse kohtaodivers perhematka thaimaaField D House Tämä majoituskeskus tarjoaa perhehuoneen niin puutarha- kuin vuoristonäkymällä. Huoneissa on myös parveke sekä terassi. Majoitus tarjoaa asiakkailleen myös oleskelualueen sekä mannermaisen aamupalan. Majoitukselta Koh Tao Diversin toimistollekävelee noin 15min, ja lähin hiekkaranta, MaeHaad on noin 5min kävelyn päässä. 

cliffview kohtaodivers perhematka thaimaaSimple Life Cliff View Resort tarjoaa asiakkailleen yksityisen ranta-alueen, ravintolan, baarin sekä uima-altaan.  Perheille majoituspaikka tarjoaa perhehuoneen merinäköalalla, missä voi majoittua enintään viisi ihmistä. Asiakkaat pääsevät viettämään aikaa myös resortin puutarhassa sekä terassilla. Etäisyys Koh Tao Diversille on vain 100 metriä. Majoituksen sivuille pääset vierailemaan tästä

 

Lastenhoito 

kohtaohiekkarannat3 saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailandJos reissun aikana syystä tai toisesta tulee tarve saada lapsille hoitopaikka, on sekin mahdollista järjestää Koh Taolla. Koh Tao Childcare on kansainvälinen päiväkoti, joka tarjoaa palveluja ympäri vuoden 1-13-vuotiaille. Henkilökuntaan kuuluu länsimaisia, myanmarilaisia sekä thaimaalaisia. Päiväkoti tarjoaa vaihtoehtoja niin lyhyille kuin pitkillekin tarpeille, ja hauskanpidon lisäksi siellä pääsee myös oppimaan. Ajoittain Koh Tao Divers:n harjoittelijat ovat myös käytettävissä lastenhoitoa varten, kysy saatavuus Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Miten Koh Taolle pääsee?

Finnairin suorilla lennoilla pääset  ympäri vuoden Bangkokiin ja marraskuusta-maaliskuuhun Phuketiin. Matka jatkuu Koh Taolle joko lentäen, bussilla tai junalla sekä lautalla. Lisätietoa löydät artikkelista Kaikki tiet vievät Koh Taolle - opas kotisohvalta paratiisiin

kohtaohiekkarannat1 saireebeach lapsiperheille kohsamui thaimaa thailand

Liikkuminen Koh Taolla 

Yleisin kulkupeli Koh Taolla on skootteri, jonka voi vuokrata n.200thb päivähintaan. Skoottereita saa vuokrattua monista liikkeistä ympäri saarta, ja joskus majoituksetkin tarjoavat skoottereiden vuokrausta. Lomalaisille joilla ei ole aikaisempaa mopolla ajokokemusta, suosittelemme majoittautumaan kävelymatkan päässä hotellilta. Saarella on myös lavataxeja. 

Oli´s Motorbike +66 98 357 8178

Taxi Kosin +66 891 206 3637

78105972 442663859987593 7658016230246187008 nSää Koh Taolla

Koh Tao on ympärivuotinen matkailukohde. Saaren suojainen sijainti luo turvan suuremmilta luonnonilmiöitä, kuten taifuuneilta ja tsunameilta. Koh Taolla ei ole kovia merivirtoja, joten sukeltaminen, snorklaaminen tai ihan vain rantapäivän viettäminenkin sujuu turvallisissa merkeissä ympäri vuoden. 

Lisää tietoa Koh Taon säästä löydät tästä artikkelista.

Sairaalapalvelut

Sairastapauksissa Koh Taolta löytyy myös sairaala Koh Tao Hospital, joka tarjoaa palvelua vuorokauden ympäri, sekä saarella on useita tasokkaita yksityisiä klinikoita. Pohjois-Saireelta löytyy myös hammaslääkäri

  • Koh Tao Rescue: 087-979-0191  
  • Koh Tao Police: 077-456-098
  • Tourist Police: 1155

supkohtao saireebeach sukelluskurssi9 thaimaa majoitus kohtaoMuut Aktiviteetit

Koh Taolla lisäksi runsaasti muita aktiviteetteja kuten Stand Up Paddle - lautoja, kanootteja, joogaa,  thai boxing-, ja thaikokkauskursseja. Lue lisää Aktiviteetit Koh Tao Taolla artikkelista

Toivomme että tämä artikkeli auttaa perheitä lomasuunnittelussa. Jos jokin vielä mietityttää, laita meille rohkeasti viestiä - autamme mielellämme!

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497