Koh Taon parhaat rannat
Koh Taon parhaat rannat

Koh Taon parhaat rannat

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun joku mainitsee loman trooppisella saarella? Isolla osalla meistä mieli vaeltaa ensimmäisenä hiljaisille valkoisille hiekkarannoille turkooseine vesineen. Ajatus harhailee pieniin rantabaareihin sekä ravintoloihin, jossa nauttia illallisensa varpaat hiekassa katsellen auringonlaskua. Monelle loma tropiikissa tarkoittaa myös vesiaktiviteettejä snorklauksesta suppailuun ja kajakoinnista wakeboardingiin unohtamatta tietenkään laitesukellusta. Mitä ikinä lomallasi haluatkaan touhuta, on erittäin todennäköistä, että suuntaat kohti rantaa!

Listasimme kuusi suosikki rantaamme Koh Taolla, joista löytyy jokaiselle jotakin. Mikäli haluat tutustua mahdollisimman moneen rannoista, ihastella maisemia mereltä sekä snorklata, onnistuu se näppärästi koko päivän veneretkellä saaren ympäri perinteisellä pitkähäntäveneellä. Suurimmalle osalle rannoista pääsee kulkemaan helpoiten mopolla, jos sellaisella huristelu on ennestään tuttua. Myös patikointi rannoille maisemia ihastellen on varteenotettava vaihtoehto.

Liikuttamalla tätä kuvaa, voit katsella Koh Taon saarta 360 asteen eri kulmista. 

 

Sairee Beach

saireebeach kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Koh Taon pääranta, jolle suurin osa saaren elämästä, palveluista sekä aktiviteeteista keskittyy ja myös meidät löytää Saireen eteläpäädystä. Vajaan parin kilometrin mittainen ranta on Koh Taon pisin ja soveltuu loistavasti niille, jotka eivät halua ajaa skootterilla ympäri saarta. Saireelta löydät runsaasti tekemistä sekä ravintoloita ja yöelämää. Sairee on myös Koh Taon rannoista helpoimman matkan päässä satamasta. Kävelymatkaa on ainoastaan n. 10 minuuttia eikä matkalla ole pitkiä ja jyrkkiä nousuja.

 

Sairee on täydellinen rauhallisille rantakävelyille, kajakin tai SUP-laudan vuokraukseen sekä muihin vesiaktiviteetteihin. Voit myös nauttia alueen loistavista ravintoloista aina aikaisesta aamusta iltaan saakka sekä juhlia yön pikkutunneille tai rentoutua auringonlasku drinkeillä Maya Beach Clubissa. Rannan eteläpääty on keskustaa rauhallisempi, joten taataksesi hyvät yöunet suosittelemme valitsemaan majoituksen sieltä.

Thian Og Bay (Shark Bay) 

sharkbay kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Shark bay on Koh Taon tunnetuin lahti pienten riuttahaiden bongailuun. Ranta itsessään on myös hyvin kaunis valkoisine hiekkoineen sekä turkooseine vesineen. Rannalla kasvavat pienet puut tarjoavat sopivasti suojaa auringonpalvojille keskipäivän paahteessa. Shark Bay sijaitsee Haad Thien resortin sisällä, jonne ajoreitti on helpohko. Voit pysäköidä kulkupelisi hotellin parkkipaikalle ja kulkea rannalle sen läpi pientä maksua vastaan.

sharkisland kohphangan drone kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat
Mikäli et ole kiinnostunut rannalla loikoilusta vaan haluat ainoastaan snorklata haiden kanssa, suosittelemme veteen menoa OK 2 resortin läpi. Tältä puolen lahtea ei löydy rantaa, mutta pääset suoraan lähemmäs aluetta, jossa hait usein oleskelevat ja täysin veloituksetta. Kuten aina villien luontokappaleiden kanssa, ei haiden näkemisestä tietenkään koskaan ole takuuta, mutta vedessä vietetty päivä ei tunnetusti ole koskaan mennyt hukkaan!

Sai Daeng

saidaeng aowleuk kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Koh Taon eteläpäädyn piilotettu helmi! Sai Daeng sijaitsee Shark Bayn ja Aow Leukin välissä ja sinne pääsee nauttimaan päivästä ilmanpääsymaksuja. Jos snorklaus on lähellä sydäntäsi, voi lahdessa usein törmätä niin riuttahaihin kuin kilpikonniin. Ranta itsessään on kuin tehty leppoisaan loikoiluun jääkylmä juoma kourassa. Jos taas kaipaat enemmän virikkeitä, on rannalta vuokrattavissa kajakkeja, joilla voi tutkailla rannikkoa ja meloa vaikka Shark Islandille saakka.

Sai Daengille vievä reitti on myös yksi saaren kauneimmista. Se mutkittelee kookos plantaasien sekä upeiden merimaisemien läpi. Tie on kunnoltaan hyvä, mutta mäet melko jyrkkiä, joten suosittelemme mopoilua niille, joilla pyörä pysyy hyvin hanskassa. Reitti on myös erittäin sopiva patikointiin. 

Aow Leuk

aowleuk drone kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

aowleuk kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Aow Leuk on kaunis lahti, jonka rannalta löytyy muutama hotelli sekä ravintola. Sen tarjoamat snorklausmahdollisuudet ovat myös saaren parhaimmasta päästä, sillä lahden kumpaakin puolta reunustaa koralliriutta, joka alkaa jo parin metrin syvyydestä. Riutan rikas merenelämä ihastuttaa ympäri vuoden ja toisinaan keväisin on mahdollista nähdä myös vauvahaita uiskentelemassa matalassa vedessä. 

Rannalle kulku on yksityisen tontin läpi ja siitä veloitetaan 100 THB. Ajomatka satamasta tai Saireelta on melko helppo ja ajettavissa jokaisen toimesta, joka on ylipäänsä uskaltautunut kaksipyöräisen puikkoihin. Pidä katse tien oikeassa laidassa ajettuasi The Earthousen ja Koh Taon voimalaitoksen ohi, jottet aja vahingossa Aow Leuk kyltin ja viimeisen käännöksen ohi!

Tanote Bay

tanotebay kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Keskelle saaren itärannikkoa sijoittuva Tanote Bay on yleensä hyvin rauhallinen, mutta rannalta löytyy kuitenkin muutama hotelli sekä ravintola ruokkimaan nälkäisiä rantapäivän viettäjiä. Tanote bayn tunnetuin maamerkki on keskellä lahtea sijaitseva suuri ”hyppykivi”, jonka päälle pääsee kiipeämään kiveen kiinnitettyä köyttä pitkin. Maisemat ylhäällä ovat hienot, mutta ennen kivelle kapuamista kannattaa muistaa, että kiveltä pääsee alas helposti oikeastaan ainoastaan hyppäämällä veteen. Ei siis korkeanpaikankammoisille! Tanote Bayn snorklausmahdollisuudet ovat myös hyvät, joten muista ottaa maski ja snorkkeli mukaan.Saireen rannalta Tanoteen kävely ottaa puolestatoista tunnista kahteen, joten helpoiten perille pääsee joko mopolla tai taksilla. Rannalle vievä tie kunnostettiin joku aika sitten, mutta varaudu jyrkkiin mäkiin matkan varrella!

Laem Thien

liamthien drone kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Ao Laem Thien on yksi Koh Taon syrjäisimmistä rannoista. Rannalle ei johda ajokuntoista tietä, joten sinne pääse kulkemaan ainoastaan meriteitse veneellä tai patikoimalla viidakon läpi. Ranta on yleensä erittäin hiljainen ja sen parasta antia ovat ehdottomasti snorklaus sekä vapaasukellus vedenalaisissa läpiuinneissa.

Snorklauksen lisäksi Laem Thienistä löytyy hylätty resortti, jossa ei ole ollut minkäänlaista toimintaa yli kymmeneen vuoteen. Se on kuitenkin edelleen täysin pystyssä ja mielenkiintoinen kohde seikkailuhenkisille. Muista ottaa mukaan vettä ja mahdollisesti syötävääkin, riippuen siitä kuinka pitkää rantapäivää suunnittelet viettäväsi. Lähimmät palvelut ja kaupat ovat noin tunnin kävelyn päässä!

Löytyykö sinun suosikkirantasi listalta?

kohtao1 kohtaodivers kohtaodiving thailand thaimaa parhaatrannat

Nämä upeat ilmakuvat Koh Taosta ovat Huw Pensonin käsialaa. Lisää kuvia löytyy Koh Tao Drone Facebookista ja Instagramista

Tervetuloa Koh Taolle!


Lisää blogeja täälä 

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497