Mitä tehdä Koh Taolla Thaimaassa?

Mitä tehdä Koh Taolla Thaimaassa?

Laitesukelluksen lisäksi, tietysti Koh Tao tunnetaan hyvin sukeltajan paratiisina. Maine on hyvin ansaittu, sillä saarta ympäröiviltä kohteilta löytyy jotakin jokaiselle sukeltajalle aina aloittelijoista hylkysukelluksista kiinnostuneihin tekniikkasukeltajiin ja kaikkea siltä väliltä. Kuitenkaan saari ei ole olemassa pelkästään sukeltajia varten, vaan saaren runsaasta aktiviteettivalikoimasta rakentaa helposti monipuolisen aktiiviiloman sellaista kaipaavalle.

Lenkkeily sekä näköalapaikat

viepointkohtao activitiesTervetuloa viidakkoon! Vaikka Koh Taolta löytyykin nykyään paljon enemmän rakennuksia, kuin kymmenen-kaksikymmentävuotta sitten on suurin osa saaresta edelleen viidakon peitossa. Saari on käytännössä yksi iso kukkula, joten teitä ja viidakkopolkuja kavutessa saa varmasti hien pintaan. Kovan kunnon lisäksi lenkkeily Koh Taolla tarjoaa upeita näkymiä saaren näköalapaikoilta, kunhan ensin kapuat ylös asti. Reittivaihtoehtoja löytyy aina helppokulkuisista betoniteistä pieniin vaikeakulkuisiin viidakkopolkuihin. Voit siis valita haluatko pysytellä kunnon kohotuksessa vai lisätä lenkillesi ripauksen seikkailua. Suunnatessasi viidakkoon ota riittävästi vettä mukaan sekä muista, että saaren syrjäisimmillä rannoilla ei välttämättä ole puhelinverkkoa, joten pidä huolta, että tiedät reitin myös takaisin.

Koh Tao näköalapaikat (Koh Tao Complete Guide)

Snorklaus Koh Taolla

kohtaodiving10 snorkelling snorklaus freedivingLaitesukelluksen serkku snorklaus on hyvä tapa pysyä liikeessä lomalla sekä ihmetellä, mitä kaikkea pinnan alta löytyykään. Snorklaus sopii myös lapsille, joilla ikä ei vielä riitä laitesukelluksen pariin sekä niille, joilla terveydentila estää laitteilla sukeltamisen. Koh Taoa ympäröi koralliriutat, joista monelle pääsee snorklaamaan suoraan rannalta. Snorklaus itsessään ei vaadi valtavaa määrää harjoittelua ja ainoa ennakkovaatimus turvalliseen snorklailuun on uimataito. Mikäli olet yhtään epävarma omista vesitaidoistasi kannattaa lähteä opastetulle retkelle ammattitaitoisen oppaan kanssa, joka hyppää kanssasi veteen ja opastaa sekä pitää huolen turvallisuudestasi. Myöskään kokeneempi snorklaaja harvemmin pettyy retkillä, sillä kohteet tunteva opas löytää varmasti enemmän nähtävää ja tietää myös paikat, jonne ei pääse suoraan rannalta.

Snorklaus Koh Taolla

Uimakoulu

kohtaodiving snorkelling snorklaus freediving bd246b8cHaluatko parantaa kroolitekniikkaasi tai opetella uimisen salat ihan alusta saakka osallistuaksesi sukelluksen peruskurssille? Splashdance ‘n’ Swim tarjoaa laajan valikoiman uintiopetusta lapsille aina vauvauinnista merenneitokursseihin yli kuusivuotiaille vesipedoille. Aikuisille löytyy niin uimaopetusta, uinnin tekniikkatunteja kuin snorklauskurssejakin. Yksityistunnit muokataan aina vastaamaan tunnille osallistujan tarpeita ja toiveita. Opettelemalla uimaan tai parantamalla tekniikkaasi varmistat, että voit nauttia vedenalaisesta maailmasta täysin rinnoin ja varmasti turvallisesti!

Splashdance 'n' Swim

CrossFit

21740527 840137326148706 2146247216488519322 nKuinka monelta pienen pieneltä trooppiselta saarelta löytyy oma CrossFit boxi? No, Koh Taolta ainakin! Koh Tao Cross Fit on hyvinvarusteltu boxi, jolta löytyy osaavat valmentajat vastaamaan niin ensikertalaisten kuin kokeneidenkin konkareiden tarpeista. Sali on erittäin aloittelijaystävällinen, joten voit aloittaa CrossFitin lomallasi ilman aikaisempaa kokemusta. KTCF tarjoaa viidestä kuuteen viikkotuntia sekä vapaan harjoittelun yhdestätoista viiteen, joten oli aikataulusi muuten mikä tahansa, löytyy sinulle myös varmasti sopiva hetki treenata.

Koh Tao Crossfit

Muay Thai eli thainyrkkeily

Matkustaminen thainyrkkeilyn juurille treenaamaan maailman kovimpien valmentajien kanssa on ollut monen harrastajan tähtäimessä vuosikausia ja useat suuntaavatkin kohti lajin mekkaa säännöllisesti. Suosittuja treenisaleja löytyy ympäri Thaimaata niin Bangkokista, Pohjois-Thaimaasta kuin suuremmiltakin saarilta, mutta myös Koh Taolla on omansa. Island Muay Thai Saireella tarjoaa erimittaisia treenipaketteja aina päiväpasseista useamman kuukauden oleskeluun. Koh Taolla on myös areena otteluita varten, jossa pääsee seuraamaan, kun lajin harrastajat mittelevät taitojaan useamman kerran kuussa.     Island Muay Thai        Monsoon Fight Club

Jooga

sup jooga yoga kohtaodivers thaimaa thailandJoogaaminen sopii trooppisen saaren loma-aktiviteetteihin kuin nenä päähän. Joogatunteja on tarjolla ympäri saarta sukelluskeskusten ja resorttien yhteydessä. Tämän lisäksi saarelta löytyy kaksi joogastudiota: Shambhala Saireen rannnalla sekä Ocean Sound Yoga Chalokissa. Eri joogatyylit ovat myös hyvin edustettuna, joten voit valita haluatko hikoilla vinyasan parissa, rentoutua restoratiivisessa joogassa tai venyä yin tunnilla. Lämmin ilmasto notkistaa mukavasti niveliä sekä mieltä. Lisää tähän vielä ripaus joogaa ja lähdet saarelta aivan uutena ihmisenä!

SUP

Oletko koskaan testannut standup paddleboardingia eli suppailua? Jos et, niin Tao on hyvä paikka aloittaa! Suppailu on saanut alkunsa Hawajilla ja se on yksi maailman nopeiten kasvavista vesiurheilulajeista. Lautoja on vuokralla useammassa paikassa saaren päärannalla Sairee Beachilla, mutta KTD:n tiimi nappaa lautansa SUP Taolta jonka löydät olohuoneestamme Maya Barista parin sadan metrin päässä sukellukeskukselta.

SUP Tao

Hieronta ja Spa-hoidot

Aktiivisen päivän päätteeksi on hyvä muistaa myös hemmotella itseään! Koh Taolta löytyy valtava määrä hierontapaikkoa aina patjoista rannan tuntumassa hienoihin ilmastoituihin spa-hoitoloihin. Muutamasta Spasta löytyy myös sauna helpottamaan mahdollista koti-ikävää! Hinnat hieronnoille lähtevät 300 Than Bahtista eli n. kahdeksasta eurosta. Mikäli siis nautit hieronnasta kannattaa Thaimaan huokeat hinnat ehdottomasti hyödyntää! Parhaan hoitolan löydät kyselemällä saaren asukkailta. Lähes jokaiselta löytyy paikka, jonka nimeen he vannovat!


supkohtao kohtaodivers activities thaimaa lomaYllä esitellyt ovat vain pieni pintaraapaisu siitä, mitä kaikkea Koh Taolla voi tehdä. Näiden lisäksi voit harrastaa seinäkiipeilyä, boulderoida, bailata aamuun saakka pub crawlilla, opetella kokkaamaan herkullista Thai ruokaa, käydä hyvin varustellulla kuntosalilla, osallistua vapaaehtoistoimintaan merten suojelun tiimoilta tai testata keinutrapezia. Noin muutamia mainitaksemme. Ottaen huomioon Koh Taon kompaktin koon saari onkin täydellinen paikka kokeilla uusia harrastuksia tai jatkaa vanhojen suosikkien parissa!

Yllä esitellyt ovat vain pieni pintaraapaisu siitä, mitä kaikkea Koh Taolla voi tehdä. Näiden lisäksi voit harrastaa seinäkiipeilyä, boulderoida, bailata aamuun saakka pub crawlilla, opetella kokkaamaan herkullista Thai ruokaa, käydä hyvin varustellulla kuntosalilla, osallistua vapaaehtoistoimintaan merten suojelun tiimoilta tai testata keinutrapezia. Noin muutamia mainitaksemme. Ottaen huomioon Koh Taon kompaktin koon saari onkin täydellinen paikka kokeilla uusia harrastuksia tai jatkaa vanhojen suosikkien parissa!

 

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497