Black Friday - vältä houkutuksia tänäkin vuonna

Black Friday - vältä houkutuksia tänäkin vuonna

Black Friday on taas täällä ja sinun kannattaa välttää sen houkutuksia tänäkin vuonna.

On hyvin tiedossa, että kulutamme jatkuvasti yli maapallon resurssien. Saadaksemme muutoksen aikaan tässä jokaisen meistä tulisi miettiä uudestaan kulutustottumuksiaan.

Tavaraa tuotetaan halvalla ja kuljetetaan valtavalla hiilijalanjäljellä ympäri maailmaa. Kertakäyttömuovin lisäksi meriimme päätyy runsaasti pakkausjätettä sekä mikromuoveja mm. huonolaatuisista synteettisistä tekstiileistä jne. Lista ylikulutuksemme tuomista ongelmista on loputon!

Näin ollen ihmetyttää, miten Black Fridayn kaltainen kulutusjuhla edelleen saavuttaa suosiota. Toinen toistaan kovempia alennusprosentteja selatessa, kannattaa myös huomioida, että suurin osa yrityksistä tekee isoimmat voittonsa marraskuun puolivälin ja uuden vuoden välillä. Vaikka alennusprosentti houkuttaakin on tuote, joka sinulle myydään todennäköisesti erittäin halvalla tuotettu ja laadultaan vähintään heikohko. Kun tuotetaan paljon ja halvalla jäävät myös ekologisuus sekä eettisyys helposti huomioimatta.

Black Fridayn shoppailuhulluttelun sijaan osta siis harkiten ja tarpeeseen tuotteita, joiden tausta kestää päivänvaloa. Suosi käytettyä ja kierrätettyä, ennen uuden hankintaa sekä osta kotimaassa tuotettua, jos vain mahdollista. Mikäli harkitsit joululahjojen hankintaa Black Fridayn alennusmyynneistä, mieti ottaisiko puolisosi kuitenkin vaikka mieluummin, vaikka liput esimerkiksi lempibändin keikalle? Tai ehkä tänä vuonna lahjoitaisittekin koko perheen voimin joululahjabudjetin luonnonsuojeluun tai vähäosaiselle joka tarvitsee sitä enemmän?

blackfriday thaimaa4 thailand KohTaoDivers

Ilmastonmuutoksen torjuntaa voi edistää myös lahjoittamalla tai sijoittamalla. Tukemalla järjestöjen työtä annat muille resursseja vaikuttaa puolestasi ilmasto- ja energiapolitiikan päätöksiin. Sijoitukset esimerkiksi uusiutuvaan energiaan tai metsitykseen voivat vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia päästöjä nopeasti ja konkreettisesti. 

http://ilmasto.org/ilmastonmuutoksen-hillinta-vaatii-tekoja/lahjoita-ja-sijoita

Sano siis EI Black Fridaylle ja KYLLÄ kestävämmälle kulutukselle!

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497