Kaikki tiet vievät Koh Taolle – Opas kotisohvalta paratiisiin

Kaikki tiet vievät Koh Taolle – Opas kotisohvalta paratiisiin

Ollakseen pieni saari keskellä avomerta Koh Taolle on yllättävän helppo tulla ja reittivaihtoehtoja sekä kulkuvälineitä on melkein yhtä monta kuin matkaajiakin. Meiltä usein kysytään parasta tapaa saapua Koh Taolle. Koska makuja ja budjetteja on monia, keräsimme kasan erilaisia matkustusvaihtoehtoja yhteen blogiin.

 Suomesta Thaimaahan

howtogettokohtao transportation palmtrees thailandAloitetaan matkan suunnittelu Helsinki-Vantaalta. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin kotisohvalta. Lentojen varaaminen ja parhaan sekä parhaan hinnan metsästys voi olla aikaa vievää mutta myös hyvin antoisaa puuhaa matkakuumeen kasvatteluun.

Lentoreittiä valitessa kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon oman reissun kesto. Kuukausien reppureissulla pari pitkääkin vaihtoa eivät välttämättä haittaa, mutta kahden viikon rantalomalla ei muutaman kympin tai edes satasenkaan takia välttämättä kannata käyttää ensimmäisiä lomavuorokausia kymmenien tuntien matkustusrupeamasta toipuen.

Finnair lentää suorana Suomesta Bangkokiin ympärivuoden sekä Phuketiin marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Finskin lentotarjouksia kannattaa pitää silmällä, sillä toisinaan pääset Thaimaan aurinkoon ja takaisin Suomeen alle kymmenessä tunnissa jopa alle 600 euron.

Mikäli aikaa on eikä muutama vaihto matkalla haittaa suosittelemme lentohakuun Skyscanner -sivustoa, joka hakee halvimmat lennot useilta eri sivustoilta ja toimii kaikin puolin kuin junan vessa.

PROvinkki

Mikäli lentoja tulee etsittyä useampana päivänä samalla tietokoneella tai mobiililaitteella todellinen lentohaukka tyhjentää myös selaimen välimuistin parhaiten hintojen saavuttamiseksi.

howtogettokohtao transportation bicycle thailandLautalla saarelle

howtogettokohtao transportation drink thailandParatiisisaarelta ei löydy omaa lentokenttää, joten viimeinen pätkä matkaa taittuu vesiteitse. Päiväsaikaan Taolle liikennöivät Lomprayah sekä Seatran sekä mantereelta kuin lähisaariltakin, joista ensimmäinen tarjoaa erilaisia matkapaketteja jotka sisältävät niin bussin kuin lautan. Näistä lisää hieman myöhemmin.

Tämän lisäksi matkaa voi taittaa myös yölautalla, jotka kulkevat sekä Suratthani-Koh Tao, että Chumphon-Koh Tao väliä. Yölautat ovat nykyään pääsääntöisesti tilavia, ilmastoituja sekä omaavat mukavahkot sängyt virtapistokkeineen. Satunnaisesti väliä operoivat kuitenkin myös vanhat puiset laivat, jotka soveltuvat parhaiten seikkailuhenkisille reissaajille joita siskonpedillä 20 tuntemattoman kanssa pötköttäminen ei häiritse.

PRO Vinkki

Osassa päivälautoista on yläkerrassa VIP ja exclusive tilat, joista löytyy mukavat kallistettavat penkit ja yleensä hyvin tilaa. Maksamalla 100 THB lisää pääset nukkumaan mahdollista matkustusväsymystä pois kaikessa rauhassa.

Sisäiset lennot

Ehdottomasti nopein tapa matkustaa Taolle on lento Koh Samuille Bangkokista tai Phuketista. Bangkok Airways operoi samalta lentokentältä kuin Euroopasta saapuvat yhtiöt, joten vältyt lentokentän vaihdolta Bangkokin päädyssä. Phuketissa sen sijaan kenttiä on vain yksi. Lentoja lähtee Bangkokista noin tunnin välein aamukuudesta aina iltamyöhään saakka, joten saavuitpa mihin aikaan tahansa Suvarnabhumille pääset jatkamaan matkaa kohti saaria. Phuketin tarjonta ei luonnollisesti ole ihan yhtä runsas, kuin pääkaupungin, mutta suoria lentoja on kuitenkin tarjolla useampi päivässä. Mikäli suunta on suoraan Koh Taolle, kannattaa tähdätä ennen yhtä lähtevälle lennolle, jotta ehdit varmasti vielä saman päivän aikana Taolle vievään lauttaan. Bangkok Airwaysin lennoissa on ainoastaan yksi huono puoli ja se on hinta, joka vaihtelee 3500-14 000 THB:n välillä.

Air Asia, Lion Air, Thai Smile sekä Nok Air lentävät sekä Surat Thanin (USM) että Nakhon Si Thamratin (NKT) kentille huomattavasti lompakkoystävällisemmin hinnoin, parhaimmillaan jopa alle 1000 THB:n. Hintavertailua tehdessä on hyvä huomioida, että useimmat halpalentoyhtiöt eivät sisällytä matkatavaroita hintaan, vaan lipun hinnan päälle tulee vielä kaikki ns. ylimääräinen aterioista matkatavaroihin. Matkustusaika näiden kenttien kautta on pidempi kuin Samuin kautta kulkiessa, sillä etäisyyttä on enemmän. Keväästä 2018 lähtien kuitenkin pitkät bussimatkat kentältä satamaan ovat Surat Thanissa historiaa ainakin Lomprayah lauttayhtiöllä, sillä uusi Tapee Pier sijaitsee alle puolentunnin matkan päässä lentokentältä.

howtogettokohtao transportation sup drink thailand

PRO vinkki

Sekä lento- että lauttayhtiöiltä löytyy myös valmiita paketteja jotka sisältävät kaiken lennoista satamakuljetuksiin ja lauttalippuihin. Valmiin paketin kanssa ei tarvitse varatessa pohtia, kauanko aikaa menee siirtymiin yms. Reppureissullakaan matkustamisen ja sen suunnittelun ei tarvitse olla hankalaa!

Bussi

Budjettiystävällisin tapa matkustaa Koh Taolle on bussi ja lautta -yhdistelmä. Lisäksi tietysti tieverkostoa pitkin pääsee kulkemaan kivuttomasti paikoista jonne raiteet eivät vie tai joissa ei ole lentokenttää. Bussi-lauttapaketin hinnaksi Bangkokista Koh Taolle 1100 THB ja liput saa ostettua helposti esimerkiksi Khao San Roadin alueen matkatoimistoista tai hotellin vastaanoton kautta. Osalla yhtiöistä on käytössä myös mahdollisuus ostaa liput suoraan kotisivuilta.

Suurin piirtein tuhannen bahtin hintaa saa ostettua paketin myös mm. Phuketista, Khao Lakista ja Koh Lantalta. Mikäli lauttayhtiö ei tarjoa suoraa pakettiratkaisua paikalliset matkatoimistot pystyvät järjestämään kyydin Taolle lähes kylästä kuin kylästä.

Tilaa busseissa on yleensä hyvin mutta Koh Phanganin Full Moon Bileiden aikaan matkustaessa kannattaa olla lippujen oston kanssa ajoissa liikkeellä.

PRO vinkki

Busseissa on yleensä ilmastointi täysillä ja kylmä jopa suomalaiseen makuun. Varaathan siis pitkää hihaa ja lahjetta mukaan käsimatkatavaroihin.

Junayhteydet

howtogettokohtao transportation beach thailandEteläinen junalinja kulkee Bangkokista Hua Hinin ja usean muun kylän ja kaupungin kautta Chumphoniin. Päiväjuna sopii hyvin maisemien katseluun ja silläkin pääsee mukavasti perille, mutta ertyisesti suosittelemme yöjunaa, jonka mukavat sängyt tarjoavat hyvät unet! Yöllä matkaaminen hellii myös reissubudjettia, sillä säästät samalla yhden yön majoituksen verran bahteja muihin aktititeetteihin. Varatessa suosittelemme nappaamaan alasängyn, jossa on hieman enemmän leveyttä kuin yläpedissä.

Junalippujen hinnat vaihtelevat junatyypeittäin ja halvimman päivälipun Bangkok-Chumphon välille saa parilla sadalla Thaimaan Bahtilla, yöjunat taas vaihtelevat 500-1000 THB:n välillä.

PRO vinkki

Thaimaassa junat myöhästelevät usein runsaasti, mikä kannattaa huomioida jatkoyhteyksiä varatessa. Tästäkin pääset helpoiten ostamalla yhdistelmälipun suoraan kohteeseen jolloin yhtiö huolehtii joko siitä että laiva odottaa tai vähintäänkin lipun kivuttomasti seuraavaan lauttaan.

Taxi

Perheen kesken tai isommalla porukalla matkustaessa kannattaa muistaa myös privaattikuljetusmahdollisuus. Varsinkin pienten lasten kanssa reissatessa vapaus pysähtyä, kun siltä tuntuu, on joka pennin arvoista! Matkustaminen leppoisasti omaan tahtiin tekee siirtymistäkin osan lomaa!

Taxikyyti Bangkokin lentokentältä Chumphonin satamaan irtoaa n. 4500 THB:llä ja oman minibussin saa 5500 THB:n hintaan. KTD:n suosittelee lämpimästi Motria. Loistava palvelu hyvällä englannilla! Kaverin tavoittaa helposti Facebookin kautta tai soittamalla +66 890055643.

PROvinkki

Pysähdyksiä ei tarvitse tehdä ainoastaan käydäkseen vessassa. Matkan varrelle saattaa osua myös nähtävyyksiä joilla pysähtyä. Esimerkiksi Khao Lakista Surat Thanin satamaan matkatessa reitille osuu Khao Sokin luonnopuisto. Mikäpä olisi parempi paikka nauttia lounasta ja ottaa pieni jaloittelutauko kuvankauniissa maisemissa luonnon helmassa! Lisäksi reitin varrelle saattaa osua upeita temppeleitä, markkinoita tai maailman parasta pad thaita tarjoileva pieni ravintola!

Matkaajan linkkilistahowtogettokohtao transportation thailandLennot


www.finnair.fi
www.skyscanner.com
www.bangkokairways.com
www.airasia.com
www.lionair.com
www.thaismile.com
www.nokair.com

Lautat ja Bussit

www.lomprayah.com
www.seatrandiscovery.comJunahttp://www.railway.co.th


http://www.thailandtrains.com
Taxi


Motri Tour Facebook

Kaipaatko lisävinkkejä Koh Taolle matkustamiseen?

Laita viestiä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. niin autamme sopivan matkapaketin suunnittelussa.
 

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497