Työharjoittelu paratiisissa
Työharjoittelussa sukelluskeskuksessa Thaimaassa

Työharjoittelu paratiisissa

Oli Sateinen lokakuu 2017. Selailin nettiä tuskaillen missä suorittaisin viimeisen harjoitteluni. Kiinnostus hotelli- ja ravintola-alaa kohtaan on vaihdellut useasti ja tiesin, etten näe itseäni ravintolan salissa tai hotellin respassa syventävässä harjoittelussa vaan kaipaan jotain uutta ja erilaista täydentämään jo olemassa olevaa osaamistani.

thaimaa kohtaodivers blogi5Viiden minuutin tauko harjoittelupaikan etsinnästä oli paikallaan. Avasin Facebookin ja selailin etusivua alaspäin ja eteeni ilmestyi turkoosia pursuava Koh Tao Diversin mainos, joka kuin tilauksesta kertoo, että ensi keväälle on vielä toimistoharjoittelija hakusessa. Sukeltamisen ja bisneksen yhdistäminen? Voiko tuollaisen mahdollisuuden jättää käyttämättä? Ei muuta kuin hakemusta sisään ja pian olinkin jo varaamassa lentolippuja paratiisisaari Koh Taolle.

Nyt muutaman kuukauden työskenneltyäni Koh Tao Diversin toimistossa olen saanut erittäin hyvän kuvan, miten sukellusbisnes toimii. Toisaalta siinä on paljon samaa, kuin alassa jota opiskelen, mutta kuitenkin työskentely on monella tapaa niin erilaista ja mielenkiintoista. Työtehtäviini lyhyesti kuuluu asiakkaiden sukelluselämysten järjestäminen ja sen ympärillä tapahtuvat työvaiheet asiakaspalvelusta laskuttamiseen. On tärkeää pystyä työskentelemään paineen alaisena varsinkin ajoittain hektisessä ympäristössä. Tilanteet muuttuvat nopeasti, joten on itsekin reagoitava nopeasti. Yksinkertaistettuna tärkein tavoite työssäni on auttaa luomaan asiakkaille unohtumaton sukelluselämys ja on todella palkitsevaa nähdä leveät hymyt, kun vene palaa rantaan päivän retkiltä.

thaimaa kohtaodivers blogi4Tuon tavoitteen saavuttamiseksi on opittava monia asioita. Kyse ei ole yksistään siitä hetkestä, mikä vietetään pinnan alla. Sukellusten ympärillä tapahtuu valtavasti asioita, joista olemme vastuussa. On löydettävä sopiva kouluttaja tai sukellusopas sekä tarkistettava asiakkaan terveyshistoria ja täytettävä lomakkeet. Tähän päälle tietenkin vielä yrityksen sisäisten asioiden hoitaminen palkanlaskennasta kirjanpitoihin. Kaiken on oltava organisoitua asiakkaan, kouluttajan tai oppaan sekä veneen ja toimiston välillä. Organisointi on hyödyllinen taito missä tahansa työssä, ja täällä sitä opit takuuvarmasti.

Ennen harjoittelun aloittamista ennakko-odotukseni toimiston perustyötehtävien lisäksi oli se, miten pääsen kuulemaan ja kadehtimaan asiakkaiden upeita sukelluskokemuksia. Todellisuus kuitenkin yllätti positiivisesti! Koh Tao Divers suosittelee harjoittelijoiden tekevän vähintään Open Water Diver - sukelluksen peruskurssin, jolloin paremmin ymmärtää mistä ylipäätänsä koko hommassa on kyse. Pääsin siis myös itse suorittamaan oman kurssini ja eihän se sukeltaminen siihen tietenkään jäänyt. Kahdessa kuukaudessa olen suorittanut peruskurssin lisäksi Advanced Adventurer, nitrox ja syväsukelluskurssit. Sertifikaattini sallii sukellukset 40m asti. Myös hupisukelluksia on kertynyt hulppea määrä.

 

thaimaa kohtaodivers blogi3

thaimaa kohtaodivers blogi6Puhumattakaan muista kursseista, jo peruskurssi auttoi minua valtavasti ymmärtämään mitä ympärillä oikeasti tapahtuu. Ennen sitä oli vaikea tajuta sukellussanastoa tai ylipäätään mistä muut puhuvat. Kurssin jälkeen oli mahtava huomata, miten pystyi jo käymään keskustelua sukeltamisesta. Kurssi ei auttanut pelkästään keskusteluissa, vaan myös sukellusbisneksessä ja sen ymmärtämisessä. Osasin vastata asiakkaiden sähköpostikyselyihin sekä kertomaan toimistolla asiakkaille kursseistamme. Tuo tunne palkitsi valtavasti, kun huomasin osaavani jo neuvoa asiakkaita ja kertomaan vastauksia kysymyksiin. Ja mikä parasta, nyt voin ääneen sanoa, että vihdoin olen löytänyt sen oman harrastukseni.

Jos mietinnässäsi on suorittaa työharjoittelu Koh Tao Diversilla, lupaan, että sukeltaminen on toimistotyön lisäksi iso osa harjoitteluasi. Tulet huomaamaan kuinka paljon erilaisia asioita tapahtuu itse sukeltamisen ympärillä ja pääset varmasti hyödyntämään myös jo aiemmin oppimiasi taitoja monipuolisesti.
thaimaa kohtaodivers blogi17Tämän artikkelin kirjoitti ja kuvitti työharjoittelijamme Frida Lindholm keväällä 2018. Kiitos että olit osa tiimiämme!

Jos olet kiinnostunut työharjoittelusta trooppisella saarella, otathan meihin rohkeasti yhteyttäTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497