Elämää Sukelluksen peruskurssin jälkeen

Elämää Sukelluksen peruskurssin jälkeen

Onnea, olet juuri suorittanut elämäsi tärkeimmän sukelluskurssin ja koko vedenalainen maailma on sinulle avoinna! Innostuksen lisäksi mielessä voi kuitenkin olla myös runsaudenpula mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista seuraavan sukelluksen suhteen. Mitä siis kannattaa tehdä open water- kurssin jälkeen?

jatkokurssi coned8 ssi kohtaodiversSukella!

Niin itsestään selvältä kuin tämä kuulostaakin, usein huolimatta siitä kuinka innoissasi olit peruskurssilla, seuraaviin sukelluksiin vierähtää helposti turhan pitkä aika. Mitä pidempään sukellusten välissä on, sitä suuremmaksi kynnys kasvaa lähteä uudestaan pinnan alle, vaikka tuntuisikin siltä, että oma laji on löytynyt. On ehdottomasti hyvä idea sukeltaa jokunen kerta vielä heti peruskurssin jälkeen tai käydä jopa jatkokurssi, mutta mikäli olet jo kotona haaveilemassa seuraavasta pulahduksesta, on myös muita vaihtoehtoja!

Jos et kuulu siihen onnekkaaseen muutamaan prosenttiin, joka voi lentää parin kuukauden välein sukelluslomalle toinen toistaan upeampiin kohteisiin ylläpitämään taitojaan löytyy muitakin vaihtoehtoja. Jotta sukeltaminen onnistuu, tarvitset vettä ja sitähän tuhansien järvien maassa riittää. Odotellessasi seuraavaa sukellusreissua kannattaa siis katsastaa, mitä lähialueiden vesistöillä on tarjottavaa. Suomesta löytyy aktiivisia sukellusseuroja, joiden kautta pienellä vuosimaksulla voit vuokrata varusteita, täyttää pulloja, osallistua allasvuoroille sekä sukellusreissuille erittäin kohtuulliseen hintaan. Vaikka et siis asuisikaan koralliriuttojen ja valashaiden äärellä pinnan alle pääsee kuitenkin!

Mikäli kurssista on jo päässyt vierähtämään hetki ja sukelluskortti on kerännyt pölyä siinä uuden vuoden jälkeen hankitun kuntosalikortin vieressä ei peli kuitenkaan ole menetetty. Sukellusluvat eivät tunnetusti vanhene ja kouluttajan kanssa käydyllä perusteellisella kertauskurssilla. Vaikka kynnys on ehkä hiukan kasvanutkin ajan myötä asiansa tunteva ammattilainen palauttaa sinut rakkaan harrastuksesi pariin päivässä.

underwaterscooter kohtaodivers thaimaa thailand vaskootteri 2Valitse seuraava sukelluskurssi

Open Water- kurssilla opit kaikki tarvittavat taidot turvalliseen sukeltamiseen, mutta aina löytyy hiottavaa sekä sukelluksen osa-alueita, joille on hyvä hankkia koulutus osaavan kouluttajan kanssa. Osa sukeltajista tietää välittömästi haluavansa sukeltaa syvänmerenhylkyjä tai oppia kaiken mahdollisen merten ekosysteemistä. Mikäli et kuulu näihin ihmisiin ja haluat ensin testailla sukelluksen eri osa-alueita ennen suuntaamista erikoiskursseille, löytyy SSI:n valikoimista loistava kurssi tähän tarkoitukseen. SSI Advanced Adventurer kurssilla pääset tekemään viisi erilaista sukellusta eri erikoiskursseilta ja saat myös luokituksen 30-metrin syvyyteen. Kurssi sopii mainiosto, vaikka heti peruskurssin perään syventämään osaamista hauskanpitoa unohtamatta!

kohtaodiving divemaster2 sukellus thaimaToinen hyvä vaihtoehto on keskittyä taitoon, joka on kaikista tärkein, sukelsitpa missä ympäristössä tahansa. SSI:n Perfect buoyancy kurssi keskittyy nosteenhallintaan ja potkutekniikoiden hiomiseen. Vaikka noste toki opetellaankin jo peruskurssilla, voi vaivatonta liikkumista vedessä treenata loputtomiin. Kun keskityt kaksi sukellusta pelkästään siihen, miten kontrolloit nostettasi ja käytät räpylöitäsi mm. käännöksissä ja peruutuksissa, teet kurssin jälkeisistä sukelluksistasi vielä entistäkin parempia ja vaivattomampia!

SSI:n koulutusjärjestelmä antaa mahdollisuuden osallistua lähes kaikille erikoiskursseille heti peruskurssin jälkeen. Näin mikäli haaveissasi ovat esimerkiksi syvän meren hylyt ja niiden sukeltaminen, voit kerätä itsellesi kurssikokonaisuuden, joka kattaa tarvittavat tiedot ja taidot sekä ennakkovaatimukset tulevaisuudessa häämöttävien tekniikkasukelluskurssien kannalta. Haluatko sukeltaa parisi kanssa Suomessa? Suunnistuskurssi, Yösukellus ja rajoittettu näkyvyys ja SSI Dry Suit kurssit valmistavat sinut itsenäiseen sukeltamiseen tummemmissa vesissä ja kuivapuku pitää olosi mukavan lämpimänä. Kiinnostaako päästä syvemmälle ja pidentää pohja-aikojasi? Syväsukellus erikoiskurssi yhdistettynä Nitrox kurssilla ovat sinua varten. Kursseja on mahdollista yhdistellä sopimaan jokaisen sukeltajan toiveisiin, tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin.

Oppiminen ja uudet kokemukset eivät siis lopu peruskurssiin vaan päinvastoin. Aina löytyy uutta opeteltavaa ja koettavaa myös kokeneille konkareille esimerkiksi tekniikkasukelluksen parista.

jatkokurssi coned2 ssi kohtaodiversHanki omat varusteet

Tai ainakin aloita niiden kerääminen. Mikäli harrastusbudjetti ei välittömästi taivu koko setin ostoon. Vaikka suurin osa luotettavista sukelluskeskuksista tarjoaakin säännöllisesti huolletut varusteet vuokralle pientä korvausta vastaan tai jopa sisällyttävät ne sukellusten hintoihin on omilla varusteilla sukeltaminen aina kahta mukavampaa. Vuokravarusteet ovat mallinsa puolesta suunniteltu istumaan mahdollisimman monelle vartalotyypille, joten ne harvemmin ovat ihan täydellisiä kenellekään. Koska sukeltajia löytyy kaikissa mitoissa ja vartalotyypeissä niin löytyy myös sukellusvarusteitakin. Esimerkiksi täydellisesti istuva märkäpuku istuu tiukasti pitääkseen sinut lämpimänä, muttei purista tai rajoita liikkumistasi millään tavalla.

kohtaodiving sidemountdiving thailandToinen iso etu omilla varusteilla sukeltaessa on se, että tunnet ja tiedät omat varusteesi. Kun jokaisen tyhjennysventtiilin, soljen ja d-lenkin paikka on lihasmuistissa, vedessä toimiminen on helppoa tilanteessa kuin tilanteessa. Omilla varusteilla sukeltaessasi tiedät tasan tarkkaan, kuinka paljon voimaa räpylöistäsi juuri sinun jaloissasi irtoaa tarvittaessa ja tietokoneesi näytöltä löytyy helposti kaikki tarvittava niin veden alla kuin pinta-ajallakin jne.

Jos koko varustepaketin hankinta ei ole tällä hetkellä mahdollista kannattaa sen keräily aloittaa varuste varusteelta mahdollisimman pian. Liikkeelle on hyvä lähteä omasta maskista ja sukellustietokoneesta, sillä ne kulkevat mukana pienessä tilassa kaikkialle. Tämän jälkeen kannattaa miettiä, mitkä vuokravarusteista yleensä tuottavat eniten päänvaivaa tai istuvat huonoiten. Räpylöiden ei todellakaan kuulu hiertää tai märkäpuvun kiristää hartioista ja lepattaa vyötäröltä!

Valintoja tulevien kurssien tai varustehankintojen suhteen ei tarvitse tehdä yksin! Mikäli joku asia mietityttää tai haluat vinkkejä sen suhteen mikä soveltuisi parhaiten juuri sinulle laita viestiä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai facebook sivuillamme. Etsitään yhdessä paras mahdollinen kokonaisuus.

jatkokurssi coned78 ssi kohtaodivers

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497