Kertaus kannattaa!

Kertaus kannattaa!

Kun edellisestä sukelluslomasta on vierähtänyt hetki jos toinenkin, saattaa olla jännittävää hypätä suoraan syvään veteen. Muistatko, miten tyhjennät maskisi? Entäpä millaisella tolalla on nosteenhallintasi? Kuinka onnistuvat hätänousut ja ilmanjako?

kertaussukellus refresherdive kohtaodivers thaimaasukelluskurssi thaimaa kohtaodivers kertaussukellusAina kun olosuhteet muuttuvat ja edellisestä sukelluksesta on riittävän paljon aikaa, voi olla hankalaa muistaa tarkalleen, miten toimia ja miten asiat käyvät sujuvimmin. Jännitystä helpottaa, jos joku käy pienet, mutta niin tärkeät yksityiskohdat läpi kanssasi.

On paljon sukeltajia, jotka eivät välttämättä koskaan peruskurssin jälkeen tule tyhjentämään täyttä maskia kertaakaan. Omalla maskilla vuotamista voi toki vähentää siihen pisteeseen että sitä ei yleensä tapahdu. Hyvä ja istuvakin maski saattaa sekin joskus vuotaa, ja voi tuntua epämiellyttävältä jos maskin tyhjennys on päässyt unohtumaan. On hyvä idea viettää hetki tai kaksi maskin kanssa ja ottaa ammattilaiselta vinkit vastaan.

openwater sukeltaja kohtaodivers thaimaa sukelluskurssi suomeksi thailand koh tao

Suurin osa sukeltajista ei koskaan joudu käyttämään hätätaitojaan, mutta hätätilanteisiinkin on hyvä varautua. Ilmanjako ja hätänousut ovat sukeltaessa äärimmäisen harvinaisia, mutta kertaus näissäkin kannattaa. Olo on usein varmempi kun harvinaisemmatkin taidot ovat tuoreessa muistissa. Vaikka pystyt itse välttämään ilman loppumisen seuraamalla hyviä sukelluskäytäntöjä ja omia mittareitasi et voi kuitenkaan olla varma ettei kukaan muu tarvitse sinun vaihtoehtoista ilmanlähdettäsi - ilmanjako kannattaa siis opetella jo ihan muiden sukeltajien auttamisen vuoksi.

Nosteenhallinta on myös yksi niistä taidoista, joka kaipaa usein viilausta. Kun vaihdetaan erilaisiin olosuhteisiin ja varusteisiin, tai kun edellisestä sukelluksesta on useampi hetki aikaa, painotukseen tulee muutoksia. Optimaalisen painotuksen löytää aina nopeammin, kun on ammattilainen apuna hienosäädössä. Lopputuloksena sukeltamisesta tulee vaivattomampaa, miellyttävämpää ja rennompaa sekä lisäksi ilmankulutus vähenee, ympäristo pysyy ehjänä ja trimmi vaakatasossa.

Sukelluskäytännot myös muuttuvat hiukan ajoittain, kertauskurssin jälkeen tiedät olevasi edelleen ajan hermolla ja toimivasi tämän päivän standardien ja käytäntöjen mukaan.

Kertauskurssilla saa usein eniten vastinetta roposilleen - kouluttajalla on aikaa keskittyä juuri sinua mietityttäviin asioihin ja harjoitteluun annetaan aikaa. Toisaalta kertauskurssi on tiivis paketti ja vie lomasta vain puolikkaan päivän. Napakka kertaus on hyvä sijoitus laadukkaampiin sukelluksiin ja nautinnollisempaan reissuun!

Ota yhteyttä

Avoinna 9.00-18.00

Mob. +66 86 06 99244 (Whatsapp)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Koh Tao Divers - KTD  logo

Photo credits to Fat Fish Movies, Anna Kekkonen, Irena Stangierska, Fredrik Lindblad and Mikko Paasi

Copyright 1987 - 2017 Koh Tao Divers. All rights reserved.
TAT license #34/01497